Meest Gestelde Vragen Over Laserontharing Voor De Zomer - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Published Feb 03, 22
6 min read

Mijn Laserontharing Is Gestopt In De Corona-crisis; Wat Nu!? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

So Clean Clinic

Wildekastanje Laan 3/bus 2, 3600 Genk
089 21 93 43
laserontharing

Is permanente ontharing met een laser de weg naar een scheer- of waxvrij bestaan? Als Kim Kardashian geen ontsierend haartje op haar lichaam heeft, is dat te danken aan een intensieve behandeling met lasers. De realityster is bijgevolg 'zo glad als een zeehondje' (haar woorden) en moet nimmer nog aan de slag met een scheermesje.

Permanente laserontharing zit in de lift maar dat betekent niet dat je de behandeling zomaar door iedereen kan laten uitvoeren. 'Het is belangrijk dat ook laserbehandelingen binnen een medisch kader gebeuren', stelt Karin Sels van Medic Skin Care. 'Een laser van twijfelachtige kwaliteit kan in combinatie met een onervaren gebruiker ernstige gevolgen hebben.' Ook de ontharingsapparaten voor thuisgebruik vindt Sels maar niets.

Ze zijn de investering dan ook niet waard.' Sels investeerde zelf in een state of the art laser die met elk haartje op je lichaam komaf maakt. Op zoek naar een haarvrij bestaan zetten wij de laserbril op en gingen de kleren uit. Maar wat moet je weten voor jij eraan begint? Wat is een laser? Een is licht met een bepaalde golflengte.

Permanent Ontharen In Genk - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Een nog lagere golflengte is geschikt voor haar. De laserstraal verhit het pigment van het haar in het haarzakje. Door verhitting gaat het haarzakje kapot en kan er dus geen haar meer groeien. Aangezien een haar alleen pigment heeft in het haarzakje tijdens de groeifase, moet de behandeling verschillende keren herhaald worden.Imaxtree Hoe werkt permanente ontharing? De te behandelen zones (in mijn geval bikinilijn en oksels) worden ingesmeerd met een dikke laag transparante pasta. (en zo hebben we meteen nog een toepassing voor vaseline gevonden!) Daarna wordt de intensiteit van de laser ingesteld op het display van het magazine, zetten zowel ik als de behandelaar de bril op en kan er geflitst worden.

Op elk stukje huid wordt er ongeveer een seconde geflitst. Omdat het om een kleine oppervlakte gaat en omdat de laser snel en effectief werkt, duurt de behandeling niet lang. En dat is maar goed ook want... Het doet pijn. Ik wou dat ik kon zeggen dat de sessie pijnloos verliep maar dat is helemaal niet het geval.

Verschil Tussen Laser Ontharen En Ipl Ontharen - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Sommigen ervaren iedere flits alsof er met een naald in de huid wordt gestoken of als een gespannen elastiek die op de huid ketst. Nou, was het dat maar, denk ik dan. Al hangt veel af van de zone die je laat laseren natuurlijk. laserbehandeling. Ik kan me inbeelden dat zo'n laser op je benen onaangenaam voelt maar te verdragen is.Ook bij het flitsen van de oksels moest ik de pijn verbijten en sprongen de tranen me in de ogen. Er zit niets anders op dan de pijn te doorstaan, na iedere behandeling ben je die trouwens weer vergeten, pas de volgende keer denk je weer: 'f*ck, waar ben ik toch aan begonnen! 'Het werkt niet bij iedereen Niet iedereen kan zich laten laseren.

Ook op een donkere huid kan niet goed geflitst worden. De combinatie van een bleke huid en donkere haartjes (veel pigment) laat zich dan weer perfect behandelen. Komt er na de flits een wit bultje rond het haartje, dan heeft de laser zijn werk goed gedaan. Je moet geduld hebben Tussen elke behandeling zit zes weken en je hebt ongeveer zes tot acht behandelingen nodig om een zone haarvrij te krijgen.

Veelgestelde Vragen Over Ipl Ontharen - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Flitsen gebeurt op een geschoren huid waardoor het resultaat van een eerste sessie pas na enkele dagen zichtbaar is. De haartjes met beschadigde haarzakjes groeien heel zacht terug en vallen daarna gewoon uit. Na drie behandelingen op de bikinilijn is de haargroei al duidelijk verminderd maar ik heb nog lang niet het gewenste resultaat.

Tussen de sessies door mag je de huid niet laten waxen, enkel scheren waardoor je op de weg naar een haarvrij bestaat nooit erg lang haarvrij bent. Permanente ontharing is dus een werk van lange adem. Wat kost het? Oksels - 120 euro, Bikini - vanaf 180 euro › › 6 dingen die je moet weten over permanente ontharing .

Veel van de claimen die je hoort geven het idee dat een serie IPL en laserontharingsbehandelingen je ongewenste haar voorgoed zal verwijderen. Maar is dit waar? Is laserontharing permanent ontharen? Laten we eens een kijkje nemen naar een aantal voorbeelden. Eerst van de website van Courthouse Clinics, een esthetische medispa in de UK die laserontharing aanbiedt.

Wat Je Moet Weten Voordat Je Begint Aan Laserontharing - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Ze zeggen dat lasers een alternatief zijn voor scheermesjes en epilators voor het permanent verminderen van ongewenst haar, overal op het lichaam en dat is het wel zo’n beetje. Sk:n, nog een gerespecteerde medispa in de UK zegt dingen als: Een simpele: “langdurige resultaten” Een ietwat dubbelzinnige “permanente haarvermindering” En een nauwkeurige: “De resultaten zijn permanent.” We bleven denken dat we voor altijd super soepele benen vrij van haar zouden hebben.

Geweldig - laserbehandeling. Met het woord ontharen interpreteren we het als een ding, maar het betekent echter iets anders. Het is misleidend en kan ons een gevoel geven dat er tegen ons gelogen is. Waarom is dat zo? De term permanente haarvermindering werd in het leven geroepen om erg enthousiaste marktbeweringen tegen te gaan.Dit is wat men zegt: “Permanente haarvermindering wordt gedefinieerd als lange termijn, stabiele vermindering van het aantal haren die weer beginnen te groeien na een behandelingsschema, welke kan bestaan uit meerdere sessies.” ‘Stabiele vermindering’ wordt ook uitgelegd… “Het aantal haren die we hergroeien moet stabiel en na verloop van tijd groter zijn dan de duur van de complete groeicyclus van haarzakjes, wat varieert van vier tot twaalf maanden, afhankelijk van het lichaamsgebied.

Definitief Ontharen - Huid- En Lasercentrum Genk - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Prachtig. Je haargroei hier duurt ongeveer 12 maanden. Dat betekent dat je gedurende een jaar na je behandeling een consistente vermindering van haar moet zien. En voor je bovenlip zal dit ongeveer 6 maanden zijn. Dus het woord permanent betekent hier niet noodzakelijk voor altijd. Het wordt nog meer uitleg gegeven: “Permanent ontharen betekent niet noodzakelijk de verwijdering van alle haren in het behandelingsgebied.” Dus er is ook geen garantie dat alle haren verwijderd worden.

Fabrikanten moeten kunnen beweren dat hun apparaten voldoen aan de gestelde definitie van ‘permanente haarvermindering’, wanneer ze het gebruiken om hun apparaten te promoten. Meeste hebben klinische onderzoeken om dit te beweren en gebruiken daarom het woord permanent. Je zal statements zien zoals: “het geeft je permanente resultaten” of “de resultaten zijn permanent”.Dus wat zou je moeten verwachten? Sommige personen behalen snel geweldige resultaten en bij andere duurt het wat langer, maar resultaten zijn niet onmiddellijk. Je hebt mogelijk meer behandelingen nodig dat beloofd wordt door de fabrikant. En mogelijk zal je nooit helemaal vrij van haren zijn. De resultaten houden ook nooit voor altijd aan, omdat nieuwe haarzakjes je hele leven blijven groeien. permanent ontharen.

Blijven Haren Altijd Weg Na Laserontharing? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Over het algemeen moeten de doelen van laserontharing realistisch zijn. Het is zeldzaam om permanent ontharen van behandelde haren in een gebied te zien. Over het algemeen moeten patiënten begrijpen dat het doel van de behandeling is om de hoeveelheid en dikte van het haar in behandelde gebieden te verminderen (permanente ontharing).