Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Het Bleken? - Dilsen-Stokkem

Published Dec 24, 21
6 min read

Dit Gebeurt Er Tijdens Het Bleken Van Je Tanden - Gingelom

Dat verschilt per individu en is afhankelijk van je levensstijl. Als je zelf je tanden bleekt met een veilige bleekset en je bereikt de gewenste kleur van je tanden, blijven je tanden zo’n 2-3 maanden zeker wit. Door koffie, wijn en thee te drinken en producten te nuttigen met veel kleurstoffen heb je sneller kleurverloop.

Door je tanden goed te poetsen en je mond te reinigen krijg je minder snel te maken met kleurverloop. Daarnaast kun je het beste je tanden bleken na het tanden poetsen, voor het slapen gaan. Zo komen je tanden niet in aanraking met kleurstoffen. Probeer 24 uur na een bleeksessie zo min mogelijk koffie, thee of wijn te drinken of te roken.

Het is het beste volgens experts om 24 uur lang na een bleeksessie niet te roken - bleaching tanden prijs..

Tanden Bleken: Veilig Mooie Witte Tanden - Wellen

Hoelang blijven tanden wit na bleken? Dennis van Bentum, bleekspecialist Opalescence: “Hoelang je tanden wit blijven na een bleekbehandeling is niet te voorspellen, maar terugloop is er altijd. Koffie, thee, frisdrank en wijn zorgen ervoor dat je tanden na verloop van tijd altijd weer verkleuren.” Dat je tanden niet eeuwig wit blijven is één ding dat zeker is, maar hoe snel het verkleuren gaat is voor iedereen verschillend.

Maar het heeft niet alleen te maken met wat je eet, maar bijvoorbeeld ook met de oorspronkelijke kleur van je tanden en hoe je uiteindelijk met je tanden omgaat.” En de ene verkleuring is de andere niet. “Tandplak kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat het lijkt alsof de kleur terugloopt.

Bij extrinsieke verkleuringen hoef je niet opnieuw te bleken, want door het tandplak te verwijderen (bijvoorbeeld door een bezoek aan de tandarts) zijn je tanden weer helemaal wit - tanden bleachen prijs. Alleen in het geval van , waarbij de kleurstoffen weer in je tand zijn getrokken, zul je je bleekset weer uit de kast moeten trekken.” Tanden bleken terugloop kleur Zoals met alles zul je de kleur van je tanden ook moeten onderhouden.

Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Het Bleken? - Bilzen

Na verloop van tijd nestelen de kleurstoffen zich weer in het glazuur en dentine. Ondanks dat het per persoon verschillend is, kun je er in principe wel van uitgaan dat je je tanden één keer per jaar zult moeten bleken.” Loopt de kleur nog sneller terug, dan kun je zelfs nog overwegen om je tanden twee keer per jaar te bleken.“Natuurlijk is het belangrijk om je gebit goed te poetsen en daar hoort een whitening tandpasta ook bij. Een whitening tandpasta zorgt er namelijk alleen voor dat je tanden witter lijken met behulp van titanium dioxide. Maar uiteindelijk is het niet zaligmakend, omdat deze tandpasta je tanden niet bleekt, maar alleen witter doet lijken door het licht beter te laten reflecteren.

Dennis: “Dat is het onvoorspelbare van tanden bleken: je weet van tevoren nooit helemaal hoe wit je tanden worden, maar ook niet hoelang ze daadwerkelijk wit blijven.” .

Tanden Bleken: Veilig Mooie Witte Tanden - Herstappe

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang mogelijk de mooie, witte kleur.

Eet 48 uur na de bleekbehandeling alleen ‘wit eten’ Nadat je jouw tanden hebt laten bleken bij De Tandenbleker Nederland, zie je al direct het prachtige resultaat. Echter hebben je tanden nog wel de tijd nodig om als het ware ‘bij te komen van de behandeling’. Het tandglazuur is door het bleken namelijk iets poreuzer.

Nuttig wit eten en drinken Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat je 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat je absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

5x Tips Van De Tandarts: Zo Blijven Je Tanden Wit - Hamont-Achel

Om je tanden zo lang mogelijk mooi wit te houden, is het belangrijk dat je goed let op wat je eet en drinkt. Eten en drinken dat de kleur van je tanden kan aantasten, zijn: IJs Sap Azijn Thee Koffie Snoep Rode wijn Augurken Rode bieten Energy drankjes Koolzuurhoudende drankjes Rode en donkere sausjes zoals ketchup en sojasaus Je kunt dus het beste deze voedingsmiddelen (zo veel mogelijk) laten staan.

Ben je een roker? Niet alleen voor uw gezondheid maar ook voor de kleur van je tanden, kun je het beste proberen om te stoppen met roken. Poets je op de juiste manier je tanden? Je kunt het beste je tanden verzorgen na het bleken, door goed te poetsen. Dit klinkt logisch, maar toch is het heel belangrijk om je tanden goed te poetsen.

Aanslag en tandsteen kunnen namelijk het uiterlijk van je tanden behoorlijk aantasten en dat wil je natuurlijk niet (tanden witter maken). Welke voedingsmiddelen zijn slecht voor de tanden? Wanneer je je tanden hebt laten bleken, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer je toch zo’n voedingsmiddel hebt genuttigd, kun je het beste direct erna de mond met water spoelen.

7 Witte Tanden Tips - Natuurlijke Methoden Voor Wittere Tanden - Hoeselt

Let op met zure voedingsmiddelen Let wel op: poets je tanden pas minstens 30 minuten na het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Wanneer je dit eerder doet, zul je juist met je tandenborstel het zuur over je tanden verspreiden. Je borstelt hierdoor als het ware je tandglazuur weg. Hoe kun je het beste tandenpoetsen? Bij elke poetsbeurt is het belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt en niet te hard uw tanden poetst.

Wittere Tanden En Tanden Bleken - HemiksemHoelang Blijven Tanden Wit Na Bleken? - Stel Je Vraag? - Olen


Hoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Bleken? - HoogstratenHoe Lang Blijven Je Tanden Wit Na Tanden Bleken? - Laakdal


Druk de tandenborstel tijdens het poetsen bovendien niet al te hard op je tanden. Poets je tanden aan de buitenkant, ga dan naar de bovenkant toe en poets vervolgens de binnenkant. Poets je tanden 2 minuten lang. Hiervoor kun je het beste een elektrische tandenborstel gebruiken. Vermijd het gebruik van whitening tandpasta’s Wanneer je je tanden hebt gebleekt, denk je waarschijnlijk dat je voortaan je tanden het beste kunt poetsen met een whitening tandpasta.

Tanden Bleken Populair, Maar Werken Die Behandelingen Wel? - TurnhoutTanden Bleken - Ervaringen, Informatie En Klinieken - Lint


Een whitening tandpasta bevat maar 0,1% waterstofperoxide. Dit is het middel dat je tanden witter kán maken. Echter is het percentage waterstofperoxide in whitening tandpasta zo laag, dat het niet zal helpen de witte kleur van je tanden te behouden. Gebruik liever een tandpasta dat tandsteen tegengaat, zodat je hier zo min mogelijk last van zult hebben.

Onderhoud Na Het Bleken Van Je Tanden - Riemst

Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij u in de buurt en wij laten je weer stralen.

Regelmatig krijgen we vragen van patiënten. Ze willen bijvoorbeeld graag weten of tanden bleken veilig is, of het pijn doet, hoe het werkt en of het hun gebit beschadigt. We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet, zodat u direct de antwoorden kunt vinden. Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op.